Veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag
Op een veiligheidsslot hoort ook veiligheidsbeslag. Hiermee wordt uw insteekslot en cilinder beschermd. Veiligheidsbeslag is dik en massief, waardoor het buitenschild onbuigbaar is. Een cilinder die niet beschermd is, kan makkelijk worden afgebroken.
Op deze manier is het heel eenvoudig om uw slot te openen.

Kerntrekbeveiliging
Wij monteren altijd kerntrekbeveiliging.  Het voordeel van kerntrekbeveiliging is dat een inbreker niet de mogelijkheid heeft om een geharde schroef in uw cilinder te draaien en zo uw gehele cilinder uit uw deur te trekken. U kunt kiezen voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging of een cilinder met kerntrekbeveiliging. Bij veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging zit er voor de cilinder een meedraaiende rozet, zodat deze bedekt is. Zo is het voor een inbreker niet mogelijk om hier een schroef in te draaien. Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is altijd SKG*** goedgekeurd.

Sluitkommen
Een basiseis is ook het plaatsen van sluitkommen. Deze voorkomt dat een inbreker, via de kozijnstijl, bij de nachtschoot kan komen om het slot open te breken. Als u aan de buitenzijde van uw deur geen deurkruk en cilinder heeft, moet er toch een blind veiligheidsbeslag geplaatst worden. Alleen op deze wijze is uw slot volgens de veilige norm beveiligd.

Cilinders
Met cilinders heeft u de keuze tussen SKG** cilinders of een SKG*** cilinder met certificaat.
SKG 2 sterren:  Deze cilinders zijn moeilijk uit te boren. 
SKG 3 sterren:  Deze cilinders zijn moeilijker uit te boren dan de SKG** cilinders.
Deze hebben een betere beveiliging tegen lockpicking (manipulatie cilinder) en beschermen ze tegen kerntrekken.