Insteeksloten buitendeuren

Veiligheidssloten
Een ander woord voor inbraakwerend hang,- en sluitwerk zijn veiligheidssloten. Onder veiligheidssloten worden bijzetsloten, oplegsloten, meerpuntssluitingen en insteeksloten gecategoriseerd. Veiligheidssloten zorgen ervoor dat een inbraak wordt voorkomen. Stichting Kwaliteit Gevelbouw keurt sloten aan de hand van een drie sterrenclassificatie.
1 ster
Een slot met één ster is inbraakwerend. Het slot is bestand tegen minimaal 3 minuten inbraak en niet zelfstandig inbraakwerend. In combinatie met een ander veiligheidsslot is het slot zelfstandig inbraakwerend. Het aanvullende slot moet wel gelijkwaardig of sterker zijn dan een slot met één ster.
2 sterren
Een slot met twee sterren is zwaar inbraakwerend. Het slot is bestand tegen maximaal 3 minuten inbraak en is zelfstandig inbraakwerend. Er hoeven geen aanvullende sloten monteert te worden.
 3 sterren
Een slot met drie sterren is extra zwaar inbraakwerend. Het slot is bestand tegen maximaal 5 minuten inbraak en is zelfstandig inbraakwerend. Er hoeven geen aanvullende sloten monteert te worden.

Onderste en bovenste haakschoot van HMB meerpuntssluiting

Meerpuntssluitingen
Wij adviseren altijd om een meerpuntssluiting in deuren te laten monteren . Inbraakpreventie Van Boven werkt met de meerpuntssluitingen van HMB.
De HMB meerpuntssluiting is kwalitatief een eersteklas topper.
De meerpuntssluitingen zijn veilig en gebruiksvriendelijk. Onze ervaring is, dat de HMB meerpuntssluiting vrijwel nooit problemen geeft. Ook niet na jarenlang gebruik. 
Wij monteren altijd cilinderbediende meerpuntssluitingen, omdat deze minder storingsgevoelig zijn dan krukbediende.

De meerpuntssluiting is ook beveiligd volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen met een veiligheidsklasse van SKG***. Door middel van de cilinderbediening vergrendelt u de deur vanuit één slot op drie punten. De combinatie van afgeschuinde haakschoten met de verstelbare sluitkommen garandeert een probleemloze bediening (ook bij, tot wel 8 mm, kromgetrokken deuren). Ook wordt de deur trapsgewijs in de sponning getrokken. Hierdoor is er weinig breekruimte, en is de deur dus inbraakwerend. Tevens bevordert het de luchtdichtheid van de woning,
waardoor u aanzienlijk bespaart op stookkosten.

Middenslot van de HMB meerpuntssluiting.

Voordelen:
• 5 jaar garantie;

• Draairichting eenvoudig omkeerbaar;
• Voorzien van afgeschuinde haakschoten;
• Centrale bediening; 
• Slechts één deurbeslag nodig;
• Toepasbaar tot deurlengte 2700 mm;
• Sterke tandwielconstructie in de hoofdkast;
• Geen inwatering wegens afgeronde voorplaat.
• Inbraakwerend volgens PKVW, SKG3 en SKH3.

Insteeksloten
Wij monteren insteekveiligheidssloten van Lips, Nemef, Oxloc en HMB en oplegsloten van bekende merken, zoals Cisa, Yale of Lips.

Oplegsloten
Het oplegslot van Lips is een SKG goedgekeurd slot. Er zijn merken die geen SKG goedgekeurde sloten leveren.
Uw deur is dan veilig te maken door er een goed gekeurd cilinder veiligheidsbijzetslot SKG ** sterren bij te plaatsen.
Hiermee zorgt u toch voor een goed beveiligde deur.


Flipperen
Alle bereikbare deuren die toegang geven tot uw woning dienen voldoende inbraak werend te zijn. De sloten en beveiligingen volgens de eisen van het Politiekeurmerk  Veilig Wonen zijn gemakkelijk te bedienen. Alle deuren zijn tegen “flipperen” bestand wanneer de deur op slot wordt gedaan. Flipperen is het manipuleren van de dagschoot van het slot met behulp van een dunne buigzame strip zoals een bankpasje of een stuk luxaflex, waardoor de deur geopend kan worden. Flipperen is niet mogelijk wanneer de nachtschoot van het slot wordt uitgedraaid.

SKG r-merk
U maakt uw huis veilig door goedgekeurd hang,- en sluitwerk aan te laten brengen. Goedgekeurde, gecertificeerde producten zijn te herkennen aan het SKG r – merk met één, twee of drie sterren. Het toepassen van producten met meer sterren dan vereist, is uiteraard toegestaan. Hang,- en sluitwerk waarbij het SKG merkteken met r ontbreekt, is veelal niet met inbrekersgeweld beproefd en niet goedgekeurd. Indien er géén ster(ren) op het slot staan, dan betreft het een bestaand niet (goed) gekeurd slot.

Iets waar wij uniek in zijn is het verder kijken dan sloten alleen. Wat heeft u aan een goed slot wanneer uw deur ondeugdelijk blijkt te zijn? Wij bevestigen zowel nieuwe voor,- als achterdeuren, die we meteen kunnen voorzien van alle veiligheidseisen. Wij hebben een ruim assortiment in de kwaliteitsdeuren van Weekamp.