PKVW

Veilig wonen zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het helaas niet. Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n 100.000 keer ingebroken en 90% van de woninginbraken wordt gepleegd door een gelegenheidsinbreker. Het is niet prettig als er rondgesnuffeld wordt in uw spullen als u niet thuis bent of rustig ligt te slapen. Dierbare spullen worden meegenomen en die zijn helaas niet meer te vervangen.  

Inbraakpreventie Van Boven wil (huis)inbraken voorkomen. Door middel van een gratis woningcheck kunnen wij vaststellen of uw woning aan alle eisen (W-eisen) van het Politie Keurmerk Veilig Wonen voldoet.  Onze inbraakpreventieadviseur zal tijdens een woningcheck naar verschillende aspecten kijken. Licht, zicht, stevig hang,- en sluitwerk en goede ramen en deuren zijn grote belemmeringen voor een inbreker. Door alle genoemde aspecten vertraagt de inbrekerstijd van 60 seconden naar meer dan 90 seconden.  

Politie Keurmerk Veilig Wonen
Het Politie Keurmerk Veilig Wonen is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de politie, lokale gemeentes, woonverenigingen en organisaties.  Het doel van het keurmerk is om inbraken te reduceren. Als een woning aan alle eisen voldoet, krijgt uw woning een keurmerk in de vorm van een raam- of deursticker. Op deze manier heeft u 90% minder kans op een inbraak, omdat een gelegenheidsinbreker een woning met een keurmerk sneller overslaat. De kans om heterdaad betrapt te worden is namelijk vele male groter.

Inbraakpreventie van Boven is erkend preventieadviseur Politie Keurmerk Veilig Wonen. Desgewenst kunnen wij uw woning beveiligen volgens deze eisen. Tevens zijn wij in staat om advies te geven over huisbeveiliging en de juiste combinatie van goedgekeurde producten: sloten, grendels, barrièrevoorzieningen, verlichting, rookmelder(s) en organisatorische maatregelen. 

Woningeisen
W1 Bereikbare deuren: Inbraak werend + zicht.
W2 Bereikbare ramen : Inbraak werend.
W3 Bereikbare lichtkoepels/ overige ramen: inbraakwerend.
W4 Verlichting bereikbare deuren.
W5 Rookmelders.
W6 Voorlichting bewoners ( o.a. organisatorische maatregelen)