Aanvullende maatregelen

Aanvullende maatregelen om uw woning optimaal te beveiligen

Beveiligen is een combinatie van…
         –  Goed opletten
         –  Uw woning goed afsluiten
         –  Technische maatregelen treffen
         –  Aanvullende maatregelen nemen

Tip van onze preventieadviseur: Doe bij vertrek altijd uw ramen en deuren op slot en trek de deur nooit achter u dicht. Zelfs als u boven bezig bent is het verstandig om uw ramen en deuren af te sluiten. Zo voorkomt u dat inbrekers uw woning binnen treden. Er zijn nog meer manieren om uw huis te beveiligen tegen woninginbraak. Hieronder treft u alle technische- en aanvullende maatregelen, die tevens voldoen aan de normen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Technische maatregelen

1. De juiste buitenverlichting: Let erop dat uw deuren die vanaf straten en/of tuinen zichtbaar zijn ook verlicht worden. Een gelegenheidsinbreker wordt sneller op heterdaad betrapt met een buitenlamp met bewegingssensor of schemerschakelaar. Deze regel geldt voor deuren op de begane grond, maar zeker ook voor daarboven. 

2. Goedgekeurd hang- en sluitwerk:
Sloten die getest zijn verkleinen de kans op een inbraak met 90%. Inbraakwerende sloten kunt u herkennen aan het SKG logo. Dit logo bestaat uit een sterrenclassificatie en wordt gekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw.

3. (Digitale) deurspion:
Het is belangrijk om te zien wie ervoor de deur staat. Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk met technologie. Met een digitale deurspion kunt u zien wie ervoor de deur staat of heeft gestaan. De spion neemt alles op, waardoor een inbreker sneller is op te sporen.

4. Verlichting:
Met de juiste verlichting kunt u ook in de avond zien wie ervoor de deur staat. Zo komt u nooit voor onnodige verassingen te staan. 

5. Deurramen:
Door middel van deurramen kunt u verdachte mensen buiten laten staan. Zo bent u gegarandeerd verzekerd van een veilig gevoel!

6. Rookmelders:
Het is belangrijk als u tijdig wordt gealarmeerd als ergens in huis rook ontstaat. Aan deze eis voldoet u, indien u op elke verdieping een rookmelder plaatst. Als
uw beloopbaar vloeroppervlak tenminste 8 m2 is, met een minimale stahoogte van 1,9 meter, dient er ook een rookmelder geplaatst te worden.

Aanvullende maatregelen

Als uw huis aan alle technische maatregelen voldoet, heeft u het grootste deel van de weg naar veilig wonen afgelegd.
Zorg daarnaast voor de volgende punten:
         –  Zorg ervoor dat als u niet thuis bent, er op een aantal plaatsen licht brandt. Dit kan eenvoudig d.m.v. een schakelklok. 
         –  Laat uw buren weten wanneer u voor een langere tijd weg bent. Vraag hen de planten te verzorgen en op tijd uw brievenbus te legen.
         –  Merk en registreer uw waardevolle spullen met postcode, huisnummer en eventuele toevoeging ‘NL’.
         –  Laat nooit een boodschap achter dat u op vakantie bent op antwoordapparaat, voicemail of pc.

Inbraak werende kluizen en waarde berging

Wij kunnen ook zorgen voor waarde berging door middel van een inbraak werende kluis.  Hierin kunt u uw waardevolle documenten en sieraden tot een bepaalde waarde veilig opbergen. Zo heeft iedere kluis een bepaalde indicatie waarde tot wel € 4000,-. Wij kunnen u hier verder vrijblijvende informatie over geven.