Kerntrekbeveiliging

Wat is kerntrekken?

De woonindustrie heeft jarenlang uitstekend hang- en sluitwerk gemaakt om woningen te beschermen tegen een inbraak.
Onder hang,- en sluitwerk worden alle producten verstaan, die gebruikt worden om zowel ramen als deuren goed te laten openen en sluiten. Helaas zitten gelegenheidsinbrekers niet stil. Ze proberen continu nieuwe methodes om een woning binnen te treden.

Kerntrekken 
Cilindertrekken of kerntrekken is een veel voorkomende methode die gelegenheidsinbrekers gebruiken. Een inbreker draait een schroef, ook wel kernschroef in de cilinder. Een cilinder is het gedeelte waarin u de sleutel in moet steken. Vervolgens wordt de cilinder met schroef en al uit het slot getrokken.

De methode wordt meestal met standaard tot geavanceerd gereedschap uitgevoerd. Onder het gereedschap verstaan we poliertrekkers, kerntrekkers, schroevendraaiers, boren en klauwhamers. Gereedschap en de nodige druk dragen bij om de cilinder zo snel mogelijk uit het slot te trekken. Met een bouwsleutel wordt de deur meestal geopend. Het grootste gedeelte van de bestaande bouw, (woningen die langer dan twee jaar zijn opgeleverd) zijn niet bestand tegen deze methode.

Een deur is na het cilindertrekken niet meer af te sluiten. Het slot verliest zijn kwaliteit, omdat de cilinder ontbreekt. Door het ontbreken van de cilinder, kan een inbreker makkelijk naar binnen treden. Binnen maximaal 20 seconden bent u het slachtoffer van een woninginbraak. Beveiligingsbeslagen,- en cilinders maken het cilinderslot trekken niet meer mogelijk.

Cilinder trekken voorkomen? Een kerntrekbeveiliging helpt!
Een kerntrekbeveiliging voorkomt dat een inbreker een cilinder uit de deur kan trekken. Over het slot wordt een speciaal veiligheid beslag gemonteerd. Tegenwoordig stelt het Politiekeurmerk Veilig Wonen de kerntrekbeveiliging verplicht. Deze eis is alleen nog maar van toepassing op de nieuwbouw.

Het anti trekbeslag bestaat uit een rozet of uit een schild, voor zowel de binnen als de buitenzijde van de deur. Op de plek van de cilinder wordt het bevestigd. De beveiliging wordt altijd aan de buitenzijde van de deur gemonteerd. De rozet kerntrekbeveiliging,- en/of het schild wordt van binnenuit de deur gemonteerd. Hierdoor zijn de beveiligingsschroeven niet zichtbaar, waardoor het kerntrekken niet mogelijk is.

Het kerntrekbeslag wordt afgeschermd door een plaat van verschillende materialen. Alleen de sleutel kunt u in het slot steken. Als u de sleutel in het slot omdraait, draait eerst het gebied waar normaal een cilinder zit rond. Dit maakt het moeilijker om de cilinder te zien. en om een boor met een kernschroef in te zetten. Kerntrekken cilinder is op deze manier een tijdrovende klus. Ook al schroeft een inbrekers een kernschroef in het beslag, de cilinder blijft vastzitten door de kerntrekbeveiliging. De cilinder komt er met geen mogelijkheid uit. De Bulgaarse methode is op deze manier ook niet meer mogelijk. Hierbij wordt de cilinder afgebroken met een tang.

Kerntrekbeveiliging-, en kerntrekbeslag is verkrijgbaar in verschillende merken.
De kerntrekbeveiliging is verkrijgbaar in de merken: Hoppe kerntrekbeveiliging, Nemef kerntrekbeveiliging, Axa kerntrekbeveiliging en HMB Kerntrekbeveiliging. Het antikerntrekbeslag is verkrijgbaar in de merken: Nemef anti kerntrekbeslag, Hoppe anti kerntrekbeslag en HMB anti kerntrekbeslag.

Het anti kerntrekbeslag is ook een bekende manier van inbraakpreventie. Het monteren van deze cilinderslot beveiliging kunt u het beste aan een professionele slotenmaker overlaten. Het zogenoemde anti kerntrekbeslag wordt namelijk op maat gemaakt. Inbraakpreventie Van Boven is zeer bekwaam in het monteren van een kerntrekbeveiliging. Wij helpen u graag verder!

SKG Classificatie. De extra beveiliging tegen een kerntrekken cilinder!
Een kerntrekbeveiliging is verkrijgbaar met verschillende mogelijkheden in verschillende prijsklassen. Voor de optimale beveiliging raden wij een kerntrekbeveiliging met het SKG keurmerk aan. Het SKG keurmerk bestaat uit een sterrenclassificatie, bestaande uit drie sterren.

Eén ster is bestand tegen maximaal 3 minuten inbraak.
Twee sterren zijn bestand tegen minimaal 3 minuten inbraak,
Drie sterren zijn bestand tegen maximaal 5 minuten inbraak.

Door de classificatie zijn de sloten inbraakwerend. Met een veilig gevoel kunt u uw woning achterlaten. Zonder dat er ongestoord indringers in uw huis zijn! Inbraakpreventie van Boven monteert ook kerntrekbeveiliging met het SKG keurmerk. Ook kunnen wij uw sloten vervangen voor nieuwe, inbraakwerende sloten.