Dit zijn de 8 tips wanneer er bij u is ingebroken

Inbraakbeveiliging Inbraakpreventie van Boven

Wij begrijpen dat u in paniek bent als blijkt dat er bij u is ingebroken. Toch is het verstandig om alert te blijven! Zo is het van groot belang direct actie te ondernemen en de politie te bellen. Speciaal voor u is er een noodplan opgesteld. Zo weet u zeker dat u de juiste stappen onderneemt!

Stap 1: Doe aangifte bij de politie
Denkt u dat er bij u of in uw omgeving wordt ingebroken? Of betrapt u een inbreker op heterdaad? Bel direct 112. De politie komt zo snel mogelijk naar u toe! Is er bij u ingebroken en zijn de inbrekers er al vandoor? Bel dan direct 0900-8844. De politie neemt bij u thuis de aangifte op en kijkt meteen of de inbreker sporen heeft achtergelaten.

Tip: Uw verzekering heeft een aangifte nodig om de schade te vergoeden.

Stap 2: Verplaats geen spullen in huis
Verplaats vooral geen spullen in huis en raak zo min mogelijk aan. Ruim vooral geen schade op, maar wacht tot u de politie gesproken hebt.

Stap 3: Blokkeer passen
Zijn uw bankpassen gestolen? Blokkeer deze dan direct! Mocht uw mobiele telefoon gestolen zijn, maak deze dan onbruikbaar.

Stap 4: Registreer je spullen
Als u aangifte van woninginbraak doet, vraagt de politie u een goederenlijst in te vullen. Hierin vermeldt u wat u allemaal mist.

Tip: Houd er rekening mee dat alle specifieke en unieke eigenschappen hierbij van belang zijn voor het politieonderzoek.

Stap 5: Meld woninginbraak bij je verzekering
Meld de woninginbraak direct bij uw verzekering. Vaak kunt u de kosten van inbraakschade of diefstal claimen.

Stap 6: Neem contact op met slachtofferhulp
Wanneer u aangifte doet van woninginbraak, krijgt u slachtofferhulp aangeboden. Veel mensen hebben hier baat bij.

Stap 7: Voorkom herhaling
Wist u dat de kans groot is dat een inbreker een tweede keer bij u langskomt? Ze kiezen namelijk altijd voor de makkelijke weg en weten hoe ze bij u binnen moeten komen. Hoog tijd dus om alles goed te beveiligen! Al onze producten en accessoires zijn gecertificeerd. Hiermee kiest u gegarandeerd voor de inbraakwerendste oplossing die er is!

Stap 8: Plan een beveiligingscheck aan huis in
Kan de beveiliging van uw woning wel een upgrade gebruiken? Of twijfelt u over welke beveiligingsproducten geschikt zijn voor uw situatie? Vraag dan via LOXUP een beveiligingscheck aan huis bij ons aan. Dan komen wij langs om uw woning te inspecteren, zodat u meteen weet hoe veilig uw huis is. Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met Inbraakpreventie van Boven via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *