Deuren laten afhangen in Utrecht

Heeft u een houten buitendeur die in slechte staat is, of zit er nog geen veilig SKG slot op uw deuren en ramen? Laat dan uw oude deur afhangen door Inbraakpreventie Van Boven. In dit artikel beantwoorden wij al uw vragen omtrent dit onderwerp.

Wanneer moet u uw deur laten afhangen?

In welke omstandigheden laat je een nieuwe deur leveren en afhangen? Hieronder hebben wij voor u op een rijtje gezet wanneer u uw deur moet laten afhangen:

 • Wanneer uw buitendeur in een slechte staat is, bijvoorbeeld kromgetrokken of verrot.
 • Wanneer er geen veilig SKG hang- en sluitwerk op uw buitendeur is gemonteerd (wanneer dit gemonteerd is bij zowel ramen als deuren, neemt de kans op inbraak aanzienlijk af).
 • Wanneer uw buitendeur tocht.
 • Wanneer u uw binnendeuren niet meer vindt passen in het huidige interieur.

Wanneer een deur niet goed hangt, kan het voorkomen dat de deur slecht sluit door het slot. Hierdoor loopt de bediening van het slot vaak moeilijk. Ook kan voorkomen dat deur klemt en lastig open of dicht te krijgen is of is krom getrokken is. In dit geval kunt u ook kiezen voor een meerpuntssluiting met veiligheidsbeslag op uw nieuwe deur.

Inbraakpreventie Van Boven levert en monteert deuren waar garantie op verkregen wordt. Op binnendeuren 12 jaar fabrieksgarantie en buitendeuren 6 jaar fabrieksgarantie.

Wat zijn de voordelen van Van Boven Inbraakpreventie?

Natuurlijk, u wilt zich compleet veilig voelen in uw eigen woning. Het is niet altijd te voorkomen, maar er is een hele hoop dat u zelf kunt doen. Inbraakpreventie huis tips zijn prima op te volgen en verkleinen de kans op inbraak en diefstal. Maar waarom kiest u voor Van Boven Inbraakpreventie? Ontdek hieronder alle voordelen die u ontvangt:

Betrouwbare partner: De markt voor inbraakpreventie is een snelle markt die helaas deels wordt bepaald door bedrijven die voor de snelle score gaan. Wij zijn al jaren actief en bij Van Boven Inbraakpreventie komt u nooit voor een onaangename financiële verrassing te staan. Er is altijd duidelijkheid en u weet exact welke werkzaamheden we verrichten.

Topcijfers: De cijfers spreken voor zich. Inbraakpreventie Van Boven is gespecialiseerd in het beveiligen van uw woning of bedrijfspand. Doordat wij de PKVW-norm hanteren, is de kans op inbraak afgenomen met 90%.

Werkzaamheden: Het is altijd fijn om te kiezen uit een pallet aan werkzaamheden. Van voor- tot achterdeuren, van meerpuntssluitingen en veiligheidsbeslag tot inbraakpreventie raam, van SKG-sloten tot speciale horren. Met een ruim aanbod zijn we in staat de veiligste maatregelen te nemen.

PKVW: Het Politie Keurmerk Veilig Wonen is alleen voor bedrijven die beschikken over bewezen kennis van veiligheid in- en rondom uw woning of bedrijfspand. Wij zijn erkend Preventie Adviseur Politie Keurmerk Veilig Wonen en daar zijn we ontzettend trots op!

Horren: Naast inbraakpreventie is Van Boven ook gespecialiseerd in het plaatsen en vervangen horren en Easyclick systemen van Toppoint. Dat horren insecten buiten houden is algemeen bekend, maar wist u dat met goede horren u ook een groot deel van de pollen buiten houdt?

Wat gebruikt Inbraakpreventie Van Boven om een deur af te hangen?

Wanneer wij een stompe binnen- of buitendeur afhangen, gebruiken wij speciale infrees mallen. Deze zorgen ervoor dat de scharnieren op exact de juiste maatvoering komen.

Daarnaast hebben wij altijd een stofzuiger bij ons. Het afhangen van de deur kan stof veroorzaken. Via de stofzuiger wordt alles meteen afgezogen, zodat uw woning niet onder het stof zit.

Kan iedereen zelf een deur afhangen?

Nee, de meeste mensen kunnen dit niet zelf. Toch zitten altijd wel een paar handige mensen tussen die dit wel kunnen. Echter, wij raden het af om dit zelf te doen. Dit om de volgende redenen:

U beschikt hoogstwaarschijnlijk niet over het juiste gereedschap, hierdoor kunt u de deur of het kozijn beschadigen. Daarnaast beschikken wij over professionele kennis die nodig is om een deur af te hangen, hierdoor weten we waar wij op moeten letten om een deur goed aan te laten sluiten. Wij weten ook precies hoe zwaar de scharnieren moeten zijn en wat de juiste plaats is om deze te monteren.

Mocht u dit laatste zelf thuis verkeerd uitvoeren, kan de deur op een langere termijn gaan zakken en hierdoor zal de deur niet meer goed sluiten.

Soms zijn er ook opdek buitendeuren, deze komen vooral voor in oudere woningen. Deze deuren zijn simpelweg niet zelf veilig te krijgen. De spanning van het houten kozijn moet in dat geval dieper gefreesd worden, daarna wordt er een stompe deur ingehangen, die met goedgekeurd SKG hang en sluitwerk gemonteerd wordt.

Al met al kunt u beter uw deur door een vakman, bijvoorbeeld door een vakman zoals Inbraakpreventie Van Boven, af laten hangen dan door een timmerman of iemand die handig is. Dit voorkomt een hoop problemen.

Hoe werkt het afhangen van deuren in Utrecht?

Wanneer u uw deur wil laten afhangen door ons bedrijf, ziet het proces er als volgt uit:

 1. U informeert Inbraakpreventie Van Boven dat u een nieuwe deur wilt.
 2. We maken gezamenlijk een afspraak om bij u langs te komen en we nemen de deuren catalogus mee. Aan de hand van de catalogus kunt u een deur uitzoeken met het benodigde hang- en sluitwerk.
 3. Wij geven altijd eerlijk en vrijblijvend advies omtrent sloten en deuren en bedieningsgemak. Wij geven aan of een bepaalde deur wel of niet mogelijk is in uw woning. U kunt dan door middel van de juiste informatie een keuze maken.
 4. Daarnaast geven wij advies over veiligheidsbeslag.
 5. Zodra er een goede keus is gemaakt, nemen wij de sponningmaat op voor de juiste afmetingen van de deur. Daarnaast kijken we naar de draairichting van de deur.
 6. Vervolgens wordt er een offerte gemaakt. Hierin staat wat u in totaal gaat betalen (materiaal, arbeidsloon etc.).
 7. Zodra u ons goedkeuring geeft, bestellen we de materialen. Wanneer de materialen binnen zijn, wordt er een afspraak gemaakt om de deur of deuren af te hangen.

Contactgegevens

Nieuwsgierig naar onze professionele deur afhangen tips? Wilt u gratis en vrijblijvend advies? Neem dan gerust een keer contact met ons op en wij helpen u direct verder. Wij zijn iedere dag actief in de omgeving van Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Reeuwijk, Bodegraven, Gouda, Leiden en Rotterdam.

Stuur een e-mail naar info@inbraakpreventievanboven.nl of bel +31-6 149 307 66.

Inbraakpreventie Van Boven
Bodegraven
info@inbraakpreventievanboven.nl
+31-6 149 307 66
KvK: 56753195